garden
Comments 10

Fall and Winter harvest from our garden

In the Fall of 2014 we had plenty of raspberries and bramberries.
It’s the first year our (still rather small) fig tree produced a dozen or 2 figs!

raspberry

yellow raspberries

bramberries (left)

bramberries (left)

some of the figs

some of the figs

And we had buckets and buckets of walnuts from our walnut tree. I keep them in a dry place, and about 2-3 months after harvesting, I start peeling them and keep them in glass jars. Easy to have some walnuts at hand for baking, or just whenever you feel like eating some.

walnuts from our own tree, ready to use

walnuts from our own tree, ready to use

One of our poplar trees is producing oyster mushrooms. It’s very nice to have free oyster mushrooms from the garden, but unfortunately this also means the tree is slowly dying.

oyster mushrooms on  poplar tree in the garden

oyster mushrooms on poplar tree in the garden

We had several cauliflowers.

Cauliflower

Cauliflower

It’s already January, but we are still harvesting some vegetables from our garden. There are still some Brussels sprouts, leeks, and also kale and als some root vegetables: parsnip, root persley and red beets. And still also corn salad!

Brussels Sprouts

Brussels Sprouts

Kale

Kale

parsley root and red beet

parsley root and red beet

parsnip

parsnip

corn salad

corn salad

10 Comments

  1. Prachtige foto’s! Opmerkelijk dat zo’n relatieve korte afstand zo’n verschil maakt in wat je kunt telen; hier op Texel zullen vijgen nooit tot wasdom komen of rijpen en bloemkool is hier ook erg lastig. Aan de andere kant kunnen wij misschien wel makkelijker zeekraal kunnen telen. Leuk dat we ons gevonden hebben.

    • Mmm. zeekraal. dat zou hier niet lukken denk ik! De vijgen zijn ook een beetje twijfelgeval hier. Bij strenge vorst probeer ik het boompje ook af te schermen. Ik hoop dat hij de winter overleeft!

      • Op Texel wel geprobeerd wijndruiven te telen maar op een fiasco uitgelopen. Toch heeft mijn moeder heel mooie druivenranken in haar tuin en zelfs een amandelboom die elk jaar noten geeft. Maar zij heeft een extreem beschutte tuin, dat scheelt!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s